4 Ağustos 2010 Çarşamba

hayatının oyunu

Aşk kaç kişiye yeter daha doğrusu aşk herhangi bir şeye yeter mi? Aşkı sevgiden ayıran nedir? Aşık insana nasıl davranılmalıdır? Aşık insandaki belirtiler nelerdir? Aşk hormonu var mıdır? Aldatma geni var mıdır? Sadakat nedir? Sadakatli insanda olması gereken özellikler nelerdir? Birden fazla insana aşık olunur mu? Aşkın sınırı var mıdır? Tutku bazen aşkın yerini tutar mı? Kendinden bile çok sevebileceğin bir insan mevcut mudur? Kendine nerede dur demelisin? Doğru olan nedir? Hayat seni nereye sürüklüyor? Hayatında kararlarını kendin mi veriyorsun yoksa başın önünde kim ne derse evet diyen bir kişilik misin? Hayır demeyi öğrenemedin mi? Dalgalara karşı mı yüzüyorsun? Ne kadar derine gidebilirsin? Dip var mıdır? Dibe vurulur mu?....
Peki bu kadar soruya verecek cevapların var mı?
Yukarıdaki paragrafta yazar neyi anlatmak istemiştir?
Altı çizilmemiş ama çizilmek istenen kelimeyi biliyor muyuz?

Her birimizin aklını şu soruların en azından bi' kaç tanesi kemirir durur yılın belli zamanlarında, her hangi bir mevsimin en güzel ayında,günün en güzel saatlerinde.Biz cevabı aradığımızı sanarak düşünürüz cevabı bulamadığımızdan aklımızdaki soru işaretlerini noktaya çeviremeyiz.Çeviremediğimiz gibi de daha çok soru bırakırız zihnimizde.İşte bu yüzden herkesin o paragrafa ekleyeceği onlarca sorusu vardır.Herkes kendi hayatında o paragrafın yazarıdır ve yazar olarak istediğinin altını çizer,istediğini karalar.Cevabını bulduğunu sandığı soruları siler.Yenisi gelir boşluğu doldurur.Doldurur mu?

Her hayatın bir oyunu vardır, her oyunun senaryosu. Hayatında başrol oynayan da olur izleyen de.Oyunun senaryosunu yazabilirsin ya da yazılan senaryoya uyarsın -kader- Kendi yazdığın senaryoda mı yoksa kaderinde mi mutlu olursun bilemezsin ama en azından denedim demek için eline kağıt kalem almalısın. Kimin kimi önce bırakacağını düşünmeden kalemle oynarsın.İyi-kötü olmak senin tercihindir.Trajedi,komedi,dram herhangi birini yazmak da senin tercihindir.Bazen elinde olmaz oyununa giren oyuncular,bazen repliklerini unutur doğaçlama oynarsın. Her şeyi değiştirip kaderini yaşarsın belki. Oynamadan bilemezsin.
Bu oyunda kazanan kaybeden yok sen varsın sadece ve cevap bulman gereken onlarca sorun.
Bi' yerden başlamak gerekmez mi?
İlk işin gidip kalem almak olsun içinde hayat mürekkebi olan.
Sonrası Sen'sin.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa